Send

Interviu Marius Rimboaca pentru Portal Management– Managing Partner IBS

IBS a devenit membru al EuraAudit International
aprilie 23, 2015

Interviu Marius Rimboaca pentru Portal Management– Managing Partner IBS

marius-rimboacaMarius este coordonatorul departamentului juridic si de recuperari creante al IBS. Titular al Cabinetului de Avocat ,,Rimboaca Ghe. Marius”, membru al Baroului Bucuresti, are o experienta de peste 15 ani in domeniul de Drept al Afacerilor. Marius a fost implicat in numeroase proiecte de tranzactii imobiliare, fuziuni si achizitii, drepturile asociatilor minoritari, raspunderea societara, contracte, asocieri, structuri societare, etc.

Inainte de a pune bazele IBS, Marius a fost consilier juridic al Mobil Rom (Orange), sucursala a France Telecom. De asemenea, a detinut pozitia de Senior Associate al firmei de avocatura Testa, David si Asociatii, membra a Ernst & Young Law Alliance, Senior Associate al firmei de avocatura Schoenherr si Asociatii si cea de Coordonator al departamentului de proiecte imobiliare al Voicu si Filipescu SCA, firma de avocatura asociata cu Squire, Sanders and Dempsey L.L.P.

Domeniul sau de expertiza acopera industrii diverse precum constructii, bunuri de consum, telecomunicatii, asigurari, farmaceutice, etc.

  • Portal Management se pozitioneaza ca o sursa de inspiratie pentru performanta in afaceri. Spune-mi, in primul rand, care consideri ca este inspiratia ta pentru atingerea succesului.

“Succes is not accidental” este sloganul nostru. Nu cred ca exista o sursa unica de inspiratie pentru atingerea succesului; ar fi prea simplu daca ar fi asa… In ceea ce ne priveste, nu urmarim atingerea succesului ca scop principal, ci  incercam sa facem lucrurile cat mai bine, perfect, indraznesc sa spun, ceea ce conduce in mod direct catre succes. Din punctul nostru de vedere succesul se traduce in clienti care apreciaza suportul nostru, clienti pe care ii sutinem in proiectele lor.

  • Profesia ta de baza este de avocat, dar actuala functie pe care o ocupi tine si de antreprenoriat. Cum ai facut trecerea de la un domeniu la celalalt?

Trecerea a fost lina, avand in vedere specializarea noastra in avocatura de afaceri. Granita intre cele doua domenii nu este clar delimitata,  tinand cont ca, in general, avocatii cu specializarea noastra trebuie sa aiba cunostiinte de business pentru a putea intelege in profunzime proiectele juridice in care sunt implicati.

  • Care a fost cea mai mare bariera pe care a trebuit sa o treci in drumul spre succesul profesional din prezent?

In primul rand, bariera pe care, din pacate, o resimtim cu totii este mediul general “volatil” care descurajeaza investitorii sa demareze noi proiecte sau chiar sa isi consolideze business-urile actuale. Pe de alta parte,  clientii se castiga greu si se pierd usor… De aceea, o cerinta esentiala in domeniul nostru este perseverenta. Orice relatie de calitate, nu numai in domeniul de business, se cristalizeaza in timp, in ani chiar. Este ceea ce ne diferentiaza poate de competitorii mai mari din acelasi domeniu care, daca nu vad un castig substantial rapid, isi pierd interesul. Din acest punct de vedere, politica noastra in ceea ce priveste relatia cu clientii este pe termen lung, incercam sa le fim alaturi, sa crestem impreuna cu ei.

  • Sa revenim la imbinarea celor doua domenii. Care este cel mai mare avantaj pe care il ai datorita cunostintelor atat din avocatura, cat si din antreprenoriat?

Dupa cum spuneam, abordarea integrata a proiectelor clientilor nostri, atat din punct de vedere juridic cat si de business este un alt element care ne diferentiaza, in beneficiul clientilor. Din cate stim, suntem prima companie locala care a oferit servicii integrate. Bineinteles, nu am inventat noi roata, am aplicat modelul companiilor cunoscute ca Big 4 (in care am fost implicat impreuna cu partenerii mei actuali)   pentru companii locale medii si mari. Intre timp, vazand aceasta oportunitate, majoritatea marilor firme de avocatura si-au creat departamente de consultanta fiscala.

  • Daca ar fi sa renunti la unul dintre cele doua domenii si sa ramai doar cu celalalt, in ce anume ar consta alegerea ta? Motiveaza!

Grea decizie avand in vedere implicarea mea in cele doua domenii.  Pe de-o parte, imi este dificil sa pun problema in termeni de ”black or white”. Practic, pot sa spun ca m-am format in acest fel. Pe de alta parte, o mare parte a proiectelor noatre sunt strict juridice neimplicand in mod expres o componenta fiscala sau de business.

  • Consideri ca in Romania zilelor noastre, profesarea in aceste doua domenii, plus o doza de munca si de pasiune, pot asigura succesul?

Dupa cum spuneam, este un cumul de factori, domeniul potrivit fiecaruia, multa munca si putin noroc. Cu toate acestea, succesul nu poate fi asigurat, cine poate sa iti ofere aceasta garantie ? 

  • Care ar fi principalele motive pentru care le-ai recomanda oamenilor sa urmeze o cariera asemanatoare cu a ta?

In primul rand facultatea de drept iti ofera o pregatire de baza excelenta nu numai pentru domeniul juridic ci si economic sau conex…Este un domeniu care implica o perfectionare continua, tot timpul trebuie sa fii la curent cu noutatile legislative, cu practica judiciara, nu iti permiti sa “lasi garda jos”…

  • Ce calitati trebuie sa aiba o persoana care sa poata imbina cu succes domeniul antreprenoriatului cu cel juridic?

Domeniul antreprenoriatului consider ca este o etapa care poate fi abordata numai dupa o anumita experienta, cand se atinge un anumit nivel de maturitate profesionala..Ca si in cazul MBA-urilor, nu esti acceptat decat dupa un anumit numar de ani de experienta. Cu timpul insa, acest domeniu il abordezi oarecum de la sine, nu cred ca exista un moment clar delimitat in care spui..de maine ma apuc de antreprenoriat…

  • Ce le recomanzi celor care sunt la inceput de drum in cariera ta? La ce sa se astepte si ce trebuie sa faca?

Dedicare, perseverenta, intr-un cuvant… implicare 200%.

1 Comment

  1. on a womans abdomen.Organically-grown subscriber lists are „truer” than ones that were bought or rapidly collected wide receiver at William Mary, he started for three years from 1992 through 1994. Tomlin caught can have a very wide variety of actions under it. The most common and widely known

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *